Κύπρος

Συνάντηση Αναστασιάδη- Έρογλου την προσεχή Δευτέρα

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΝίκος Αναστασιάδης, μετά από δική του πρωτοβουλία, θα συναντηθεί το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας στην νεκρή ζώνη, στην Λευκωσία, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου σε μια προσπάθεια να αρθούν τα εμπόδια και να υπάρξει συμφωνία πάνω σε κείμενο κοινής δήλωσης, προκειμένου να αρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, συνομίλησε  με τον κ. Έρογλου και συμφώνησαν να συναντηθούν, με τους συνεργάτες τους. Στόχος είναι, όπως είπε, να μιλήσουν ανοιχτά και να επιχειρήσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν σε αυτό το στάδιο συμφωνία στο κείμενο της κοινής δήλωσης.

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα είναι παρόντα στην συνάντηση. Στην πραγματοποίηση της συνάντησης συνέβαλε ο θάνατος του πρώην προέδρου, Γλαύκου Κληρίδη, καθώς την περασμένη Κυριακή ο κ. Έρογλου τηλεφώνησε στον κ. Αναστασιάδη για τα συλλυπητήρια.

Ο κ. Αναστασιάδης εκμεταλλεύθηκε το τηλεφώνημα για να πει στον κ. Έρογλου ότι θα πρέπει να συναντηθούν, ατύπως χωρίς την παρουσία των Ηνωμένων Εθνών, για να συζητήσουν τα προβλήματα που προκύπτουν αναφορικά με την κοινή δήλωση για τη βάση λύσης του Κυπριακού.

Ο κ. Έρογλου ήταν θετικός στην πρόσκληση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύθηκε να επανέλθει, αφού ενημερώσει την πολιτική ηγεσία. Το απόγευμα ο πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε γραπτή πρόσκληση στον τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο κ. Έρογλου απεδέχθη την πρόσκληση, γεγονός που, σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, «δημιουργεί ελπίδες ότι το σημερινό αδιέξοδο στη κοινή δήλωση μπορεί να ξεπεραστεί».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa