Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Πατούλη για το προσφυγικό

Κυριάκος Μητσοτάκης - Γιώργος Πατούλης

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, τον ενημέρωσε για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Παράλληλα, επισήμανε την πάγια θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. για την ανάγκη να υπάρξει πάνω στο ζήτημα αυτό ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο διαχείρισης, καθώς και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της Αυτοδιοίκησης, ενώ σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να μην αιφνιδιάζονται οι τοπικές κοινωνίες από τις κυβερνητικές αποφάσεις, αναφορικά με τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, αλλά να υπάρχει προηγουμένως ενημέρωση και συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους αρχηγούς και των υπόλοιπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, τονίζοντας την ανάγκη στην Επιτροπή του Μεταναστευτικού να συμμετέχουν πέραν της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη για τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης πάνω στα ζητήματα της χρηματοδότησης των Δήμων, της συμμετοχής τους στο νέο ΕΣΠΑ, το νέο Καλλικράτη κ.λπ.

Αναφορικά με το Ασφαλιστικό ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η θέση του επιστημονικού κόσμου όπως αυτή διαμορφώθηκε, έπειτα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις, ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση που διατύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης για την ανάγκη της άμεσης απόσυρσης της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό.

Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της διεξαγωγής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο κ. Πατούλης συμφώνησε απόλυτα με την άποψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι αναγκαίο να αλλάξει άμεσα η φυσιογνωμία του κόμματος, με αφετηρία το επικείμενο Συνέδριο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa