Άμυνα - Διπλωματία

Συνάντηση του ρώσου αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού με τον Δ. Αβραμόπουλο

Αβραμόπουλος

Τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ναύαρχο Viktor Chirkov δέχτηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.  Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ. Συζητήθηκαν θέματα  ευρύτερου στρατιωτικού και διπλωματικού ενδιαφέροντος, που θα συμβάλουν στην αναθέρμανση  των ελληνορωσικών σχέσεων.

Ο Ναύαρχο Viktor Chirkov επισκέπτεται την χώρα μας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και τη συμπλήρωση 185 χρόνων Ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων. Με την ευκαιρία αυτή ο  υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε  στη συμβολή του Καποδίστρια στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής διπλωματίας στις αρχές του 19ου αιώνα και στην πρωτοπόρα αντίληψή του για τον συνδυασμό ρεαλισμού και μετριοπάθειας ενάντια στον αυταρχισμό της εποχής.

Στα πλαίσια των λοινών ελληνορωσικών εορταστικών εκδηλώσεων στο λιμάνι του  Πειραιά έχει καταπλεύσει το καταδρομικό-στολίδι του ρωσικού Στόλου, «Μοσκβά», το οποίο οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν.

Χρήστος Καπούτσης

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa