Πολιτική

Συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη ο Κ. Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τον πρέσβη της Τουρκίας, Κερίμ Ουράς, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί. Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έγινε ανασκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων τα πέντε χρόνια που ο πρέσβης βρέθηκε στην χώρα μας, αφού η θητεία του τελείωσε.

Στην εθιμοτυπική αυτή συνάντηση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη θετική παρουσία και συμβολή του κ. Uras στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Πέραν αυτών, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα στα όσα ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης και το καθεστώς του Αιγαίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε στον Τούρκο Πρέσβη, ότι αντιπαραγωγικές τοποθετήσεις που αμφισβητούν το ισχύον, βάσει διεθνών συνθηκών και κανόνων, καθεστώς στο Αιγαίο, βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και τη γενικότερη ατμόσφαιρα στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πρέπει να αποφεύγονται.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa