Κοινωνία

Συνελήφθησαν, δεν παραδόθηκαν Γριβέας- Βάτσικα

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Νέα διάσταση στην υπόθεση του ζεύγους Γριβέα, σύμφωνα με την οποία το ζευγάρι δεν παραδόθηκε αλλά συνελήφθη από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές στο Μάντσεστερ.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη  που συνεργάζονται με την Ιντερπόλ λένε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που πήραν από τα κεντρικά γραφεία της Ιντερπόλ, στο Μάντσεστερ, το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως  το ζεύγος Γριβέα- Βάτσικα  είχε εντοπιστεί από τον εισαγγελέα εκδόσεων κ. Γιάννη Αγγελή ο οποίος πρόσφατα είχε μεταβεί στο Λονδίνο.

Γεγονός πάντως είναι  πως οι  κατηγορούμενοι αν θέλουν να διευκολύνουν τις ελληνικές αρχές θα πρέπει να παραιτηθούν από τα δικονομικά μέσα που τους διαθέτει η βρετανική νομοθεσία, έτσι ώστε να συντομεύσουν τον χρόνο έκδοσής τους στη χώρα μας.

Αλλιώς θα ακολουθηθεί η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής και το διεθνές ένταλμα σύλληψης. Μια διαδικασία που ίσως διαρκέσει αρκετά.

Την ίδια ώρα για  «αρνητικό κλίμα» σε βάρος του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα σχετικά με όσα «διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης» τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Τ.Τ, Γιώργος Καψής.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καψή έχει ως εξής:

«Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού.
Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται.

Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa