Υγεία

Συνεργασία ΕΣΑΚΕ- ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνεργασία

Στην συνάντηση του ο  Πρόεδρος του  ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης με την Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, συζήτησαν τόσο για θέματα υγείας όσο και για το πώς μπορεί το επαγγελματικό μπάσκετ να συνδράμει στην στοιχειώδη ενημέρωση του κοινού.

Η δράση του ΕΣΑΚΕ κατά του του HIV και του AIDS αναμένεται να κορυφωθεί στις 30 Νοεμβρίου, στις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Άρης και Παναθηναϊκός-Ίκαρος Χαλκίδας.

Το δελτίο Τύπου του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις, μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS, μηδενίζουμε τις διακρίσεις! Είναι ένα από τα βασικά συνθήματα που με την βοήθεια του ΕΣΑΚΕ θέλει να περάσει στο ευρύ κοινό το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων!

Η 1η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα δράσης κατά του HIV και του AIDS και με αυτή την αφορμή έγινε το πρωί της Πέμπτης (28/11) συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ, κ. Γιώργου Χαλβατζάκη και της Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Δρ. Τζένη Κρεμαστινού.

Η  συνεργασία ΚΕΕΛΠΝΟ-ΕΣΑΚΕ έχει ήδη ξεκινήσει από την 6η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ και θα ολοκληρωθεί την 9η αγωνιστική και κινείται γύρω από την ανάγκη για ενημέρωση και πρόληψη στα θέματα AIDS.

Η συνεργασία του ΕΣΑΚΕ και του ΚΕΕΛΠΝΟ θα κορυφωθεί με δύο μεγάλες εκδηλώσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (30/11) στο ΣΕΦ στον αγώνα Ολυμπιακός – Αρης  (16:00, Δημόσια Τηλεόραση) και η δεύτερη στην επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ στον αγώνα Παναθηναϊκός – Ίκαρος Χαλκίδας (9/12, 16:00, Δημόσια Τηλεόραση)

Στην συνάντηση επίσης συζητήθηκαν θέματα υγείας και πώς μπορεί η Επαγγελματική Καλαθοσφαίριση να συνδράμει στην ενημέρωση του κοινού και δη στους νέους ανθρώπους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  συνεργασία του ΕΣΑΚΕ και του ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε πέρσι με την προοπτική να συνεχιστεί και να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέες δράσεις.

Ο στόχος του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η δραστηριοποίηση σε θέματα πρόληψης των νοσημάτων, μείωσης των νέων μολύνσεων και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας, εξάλειψης των ανισοτήτων στην υγεία και τέλος της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τα site getting2zero.gr και το keelpno.gr.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa