Κοινωνία

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών

Άκης Τσοχατζόπουλος Βίκυ Σταμάτη

Συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση κατέθεσαν οι Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου. Και οι δύο κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα των όσων κατέθεσαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σημίτης, υποστηρίζοντας ότι η εισήγηση γινόταν πάντα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και δεν μπορούσαν να έχουν διαφορετική γνώμη ως προς τον τύπο των εξοπλιστικών.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατέθεσε ότι επί των ημερών Τσοχατζόπουλου υπήρξε εκτόξευση στις δαπάνες των εξοπλιστικών με σχεδόν 5% του ΑΕΠ μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

«Ήμουν μέλος του ΚΥΣΕΑ για έντεκα χρόνια», είπε ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζοντας το όργανο αποφασιστικής σημασίας:

«Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο δωροδοκίας για τα ΤΟΡΜ1 στην εξεταστική επιτροπή. Και όχι μόνο για το κόμμα μου, αλλά για κανένα κόμμα. Τότε δεν ήταν τίποτα γνωστό. Μόνο όταν έγιναν οι δίκες στη Γερμανία και τη Ρωσία μάθαμε πράγματα. Μόλις έλαβα γνώση για τα αντισταθμιστικά, πήγα στη Ρωσία. Ήρθα σε συνεννόηση με τον ομόλογό μου, τον κ. Ιβάνοφ και αντικατέστησε την εταιρεία που είχε κάνει τη λαμογιά με μια άλλη που έκανε τα αντισταθμιστικά. Η Ρωσία τα πλήρωσε δύο φορές».

Η Βάσω Παπανδρέου στην κατάθεσή της μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Δεν είχαμε τον χρόνο και τη δυνατότητα από τον νόμο να ελέγξουμε τι περιείχε ο κάθε φάκελος των εξοπλιστικών και αν το κόστος της αγοράς ήταν το ενδεικνυόμενο».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa