Κοινωνία

Συνεχίζεται… στην Αθήνα, ο Γολγοθάς των μεταναστών της Γαύδου

Μετανάστες στη Γαύδο

Στην Αθήνα βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι 108 μετανάστες και τα 40 παιδιά συνεχίζοντας την οδύσσεια που τους οδήγησε από τις χώρες τους αρχικά στις ακτές της Γαύδου και στη συνέχεια στα Χανιά.

Με το πλοίο της ΑΝΕΚ ταξίδεψαν χθες το βράδυ στον Πειραιά οι καταγόμενοι από το  Σουδάν, τη Σομαλία, την Αίγυπτο, την Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία ,108 στο σύνολο τους, μετανάστες αλλά και τα 40 ασυνόδευτα παιδάκια, που συγκλόνισαν, λίγο πριν την Ανάσταση του Κυρίου, με το δικό τους Γολγοθά, το πανελλήνιο.

Οι ενήλικοι μετανάστες φθάνοντας στην Αθήνα αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών.

Οι έξι δουλέμποροιπου εντοπίστηκαν από τις Αρχές, όταν η νέα καραβιά με τους μετανάστες κατέληξε στη Γαύδο, θα οδηγηθούν αύριο στις 11 το πρωί στον Ανακριτή, μετά την προθεσμία που πήραν, για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους

Να σημειώσουμε πως οι ταλαιπωρημένοι μετανάστες πέρασαν το Πάσχα στα Χανιά, στο χώρο του Κολυμβητηρίου, όπου και φιλοξενήθηκαν προσωρινά, μετά τη μετακίνηση τους από τη Γαύδο. Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνία , ο Δήμος, ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς και οι υπόλοιπες δημόσιες αρχές της περιοχής φρόντισαν για τη σίτιση και την υγιεινή τους μέχρι να προωθηθούν στην Αθήνα με το δράμα τους όμως να μην σταματά εκεί καθώς ο τελικός προορισμός τους δεν ήταν η Ελλάδα και η καλύτερη τύχη, στην οποία ήλπιζαν και χρυσοπλήρωσαν για να την εξασφαλίσουν, δεν ήταν το να καταλήξουν ναυαγοί σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Πηγή: ekriti.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa