Πολιτική

Συνεχίζεται το φλερτ Τσίπρα – Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Αυτή τη φορά στο Παρίσι

Όλα δείχνουν πως το φλερτ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές καλά κρατεί, και το οποίο αυτή την φορά μεταφέρεται στο Παρίσι.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει την Πέμπτη στο Παρίσι για την συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν όλοι οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κομμάτων – μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίοι ηγούνται κυβερνήσεων ή συμμετέχουν σε αυτές, όπως επίσης και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ανήκουν στο ΕΣΚ.

Είναι η δεύτερη συνάντηση στην οποία προσκαλείται ως παρατηρητής ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι ο μόνος Πρωθυπουργός από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, αντικείμενο της μεθαυριανής συνάντησης είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στην σύνοδο της Μπρατισλάβα. Στην Μπρατισλάβα, συγκαλείται στις 16/9 άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

Οπως αναφέρει το Μαξίμου, στην συνάντηση του Παρισιού, η ελληνική πλευρά θα εισηγηθεί να υιοθετηθούν από τους προοδευτικούς Ευρωπαίους ηγέτες, ενιαίες θέσεις, σε κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας, και οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη σε διακηρύξεις του ΕΣΚ, αλλά και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει επίσης το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa