Κοινωνία

Συντονισμένοι έλεγχοι σε ταξί – Πάνω από 400.000 ευρώ τα πρόστιμα στην Αττική

Ταξί

Σε περισσότερα από 400.000 ευρώ υπολογίζεται το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκε σε οδηγούς ταξί, μετά από σαρωτικό έλεγχο που διενεργήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι έγιναν από κοινού με λοιπούς ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου, τις βραδινές ώρες της 9ης Οκτωβρίου και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συντονισμένη επιχείρηση των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με τη συνδρομή κλιμακίου υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. και σκοπό είχε τον εντοπισμό αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας οδηγών ταξί.

Συνολικά διενεργήθηκαν 857 έλεγχοι σε ταξί, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων σε 68 οδηγούς, συνολικού χρηματικού ποσού 445.450 ευρώ.

Ειδικότερα:
Σε 39 οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο 11.050 ευρώ στον καθένα, για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Σε 29 οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ στον καθένα, για μη τήρηση εντύπου πρόσληψης προσωπικού.
Επίσης συνελήφθησαν, τρεις οδηγοί ταξί, οι οποίοι είχαν “πειράξει” το ταξίμετρο-ταμειακή μηχανή για να μην εκδίδονται αποδείξεις και ένας επιπλέον οδηγός ταξί, ο οποίος οδηγούσε υπό την επίδραση αλκοόλ.

Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τον εντοπισμό της αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας οδηγών ταξί, καθώς και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που αφορούν ζητήματα οδικής ασφάλειας θα συνεχισθούν.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa