Κοινωνία

Συντροφικά «μαχαιρώματα» ανάμεσα στους συνδικαλιστές για τα φύλλα επίταξης

ΔΕΗ

Λήγει όπως όλα δείχνουν από τα μεσάνυχτα , η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ, ενώ αναμένεται να επιδοθούν και τα ατομικά φύλλα επίταξης των εργαζομένων.

Ειδικότερα, το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι, για να γίνει ένας απολογισμός της κατάστασης. Από την συνεδρίαση, αν γίνει, θα απουσιάζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο της περιοχής.

Στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε χθες, για πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη. Αναμένεται, επίσης, να τεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης από τους εργαζόμενους των ατομικών φύλλων επίταξης των υπηρεσιών τους, που αναμένεται να επιδοθούν απόψε, ύστερα από τις προτάσεις που ακούστηκαν (όπως από τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλο) «να τα σκίσουν οι εργαζόμενοι».

Ωστόσο από την πλευρά του, ο πρόεδρος του « Σπάρτακου» (το μεγαλύτερο σωματείο της ΓΕΝΟΠ) κ. Γ. Αδαμίδης, τόνισε σε δήλωσή του πως «Σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψω τους εργαζόμενους να παρανομήσουν». Ο κ. Αδαμίδης πιστεύει ότι οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης, έχουν μόνο πολιτικό και όχι ουσιαστικό νόημα.

Τέλος, όπως διευκρινίσθηκε, δεν απαιτείται απόφαση του ΔΣ για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες που είχαν προκηρυχθεί αρχικά, η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε μία 48ωρη που λήγει απόψε. Στο μεταξύ έχουν ήδη επιταχθεί κτίρια και εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ενώ τα ατομικά φύλλα αναμένεται να επιδοθούν στους εργαζόμενους μέχρι το βράδυ. Από πλευράς επάρκειας, ούτε σήμερα αναμένονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η αιχμή της ζήτησης προβλέπεται να κυμανθεί το βράδυ στα 6500 μεγαβάτ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα φύλλα επίταξης των απεργών της ΔΕΗ (ΦΩΤΟ)

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa