Παρασκηνιακά

Συριζαία υποψήφια ευρωβουλευτής: Θα κάνουμε δημοψήφισμα ευρώ ή δραχμή!

δραχμή ευρώ

Νέο πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα δύο μήνες πριν τις εκλογές, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να πείσει όλο αυτό το διάστημα ότι είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, υποψήφια ευρωβουλευτής (!) του κόμματος του που ανήκει στην πτέρυγα Λαφαζάνη του χάλασε την… σούπα! Έφτασε στη σημείο να δηλώσει (9.84) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δημοψήφισμα για το νόμισμα στη χώρα.

Η δήλωση αυτή φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη από τον επικεφαλής του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος έσπευσε να το σχολιάσει με ανάρτησή του στο Twitter.

Δείτε εδώ το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της συνέντευξης της κυρίας Παπαδόγιαννη.

Σοφία Παπαδόγιαννη

 Δημοσιογράφος: Στις υποθέσεις εργασίας, στην περίπτωση που τα πράγματα φτάνουν μέχρι  ένα ορισμένο σημείο, εκτιμάτε ότι είναι ένα ζήτημα δημοψηφίσματος στον ελληνικό λαό, το  ποιο νόμισμα θα επιλέξει να έχει και αφού υπάρξουν αντίστοιχες επεξεργασίες στην κάθε  πρόταση;

 Σ. Παπαδόγιαννη: «Τίποτα δεν αποκλείεται. Είπαμε ότι θέλουμε ο ελληνικός λαός να είναι στο  προσκήνιο. Δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε ότι και το εγχώριο και το ευρωπαϊκό κατεστημένο,  με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, θα προσπαθήσουν να ανακόψουν την άνοδο της αριστεράς στην  κυβέρνηση. Εδώ, λοιπόν, ο πιο ισχυρός μας σύμμαχος είναι ο ελληνικός λαός. Αν δεν μπει  μπροστά, αν δεν είναι σε αγωνιστική εγρήγορση, γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι  εύκολα».

 Δημοσιογράφος: Άρα δημοψήφισμα και για να επιλέξει ο ελληνικός λαός ποιο νόμισμα  επιθυμεί…

Σ. Παπαδόγιαννη: «Ναι, δεν είναι μόνο για το νόμισμα. Δεν είναι το ζήτημα του νομίσματος. Εδώ υπάρχει ένα μείζον θέμα για την χώρα, για να μπορέσει να ακολουθήσει μια αναγκαία αναπτυξιακή πορεία -που είναι και το ζητούμενο, για να μπορέσεις να βγεις από τον φαύλο κύκλο-, είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Αυτό είναι ένα μείζον θέμα. Δηλαδή, βλέπουμε, ζούμε, όλο το τελευταίο διάστημα αυτά τα επικοινωνιακά σόου περί πρωτογενούς πλεονάσματος και εξόδου στις αγορές και προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκαλύψει το εγκληματικό ολίσθημα που κάνει, να αποσιωπά το ζήτημα της μη βιωσιμότητας του χρέους».

Δείτε το tweet του Γιώργου Μουρούτη

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa