Κοινωνία

Ποινή κάθειρξης 145 ετών σε 19χρονο για το Φαρμακονήσι

Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε σε 19χρονο Σύρο  ποινή κάθειρξης 145 ετών και 3 μηνών (θα εκτιθούν τα 25) και χρηματική ποινή 570.500 ευρώ αφότου επωμίστηκε την ευθύνη της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι τον Ιανουάριο του 2014, όταν 12 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους.

Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον έκρινε για το σύνολο των αδικημάτων που αντιμετώπιζε και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του για το θάνατο των 12 μεταναστών, από τους οποίους τα εννέα ήταν παιδιά και οι τρεις γυναίκες, σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Επεσήμανε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του ότι ο θάνατος των μεταναστών επήλθε κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης του σκάφους από το Λιμενικό, ενώ τόνισε ότι με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχει απαλλακτική κρίση από εισαγγελέα του Ναυτοδικείου για του λιμενικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση δεν θα επιρρίψει ευθύνες για το δυστύχημα.

Το δικαστήριο, ωστόσο, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία έκρινε τον 19χρονο Σύρο ένοχο και για το θάνατο δύο μεταναστών (το κατηγορητήριο δεν περιελάμβανε και τα υπόλοιπα θύματα).

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa