Πολιτική

Συσκέψεις με το βλέμμα στην Τετάρτη

Μέγαρο Μαξίμου

Του Κωστή Παρρά

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Χαρδούβελης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι το δημοσιονομικό κενό κλείνει και προανήγγειλε την έλευση της τρόικα στις αρχές του 2015.

Στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά μετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας γα τα θέματα του υπουργείου του.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας δεν συζητήθηκε το θέμα της παράτασης για τους πλειστηριασμούς, ωστόσο σημείωσε ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία από 01-01-2025, αφού θα τεθεί σε ισχύ ο κώδικας δεοντολογίας για τις τράπεζες και επομένως όσοι βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια δεν θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι η κυβέρνηση ενόψει των εορτών συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τον έλεγχο των τιμών, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα ακρίβειας που θα δημιουργήσουν σοβαρότερα προβλήματα στους καταναλωτές.

Στην σύσκεψη μετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης για τα θέματα του υπουργείου του. Πληροφορίες λένε ότι «δεν μίλησαν για απολύσεις καθώς η χώρα έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις τις οποίες και θα τηρήσει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι «δεν πρέπει να ανακοπούν οι στρατηγικές μεταρρυθμίσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa