Κοινωνία

Σύσκεψη φορέων για την ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών

ΟΛΠ

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη (26/5) για τη δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών θα διοργανώσει η ομοσπονδία εργαζομένων (ΟΜΥΛΕ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ με την Περιφέρεια, τους επιλιμένιους Δήμους, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, για την υπεράσπιση των λιμανιών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση, δίνοντας δείγματα πολιτικής αναξιοπιστίας, αθετεί όλα όσα έλεγε και υπερασπιζόταν ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και πρόσφατα στην Βουλή με τις προγραμματικές της δηλώσεις και ταυτίζεται με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης».

Συμπληρώνει επίσης ότι «επιδοκιμάζει τις πολιτικές και νομικές ακροβασίες του «αμαρτωλού» ΤΑΙΠΕΔ όπως η ίδια το αποκαλούσε. Και βέβαια διατηρεί στην θέση του, με τον ίδιο ρόλο και τις ίδιες αρμοδιότητες, το ΤΑΙΠΕΔ που η ίδια υποσχόταν πως θα το καταργήσει».

Μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι «ενώ τυπικά εξελίσσεται ένας διεθνής διαγωνισμός, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης με τις δηλώσεις τους προκαταλαμβάνουν την εξέλιξη του διαγωνισμού και κατευθύνουν την παράδοση του ΟΛΠ στην COSCO.

Η ΟΜΥΛΕ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον που ετοιμάζουν για τον ΟΛΠ θα έχει απόλυτη συνέχεια και στον ΟΛΘ και στα άλλα Λιμάνια, δεν πρόκειται να ανεχθούν αυτή την πολιτική και «με σταθερές τις θέσεις μας για ανάπτυξη με Δημόσιο Χαρακτήρα των λιμανιών και ακλόνητη πίστη στο δίκιο των αγώνων μας θα μετατρέψουμε την απογοήτευση από την επιχειρούμενη πολιτική σε θυμό και αγωνιστική δράση».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa