Κοινωνία

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας και των εργαζόμενων

SOS εξέπεμψαν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου συγκαλείται σύσκεψη για την προοπτική των ναυπηγείων Ελευσίνας και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι 600 εργαζόμενοι της επιχείρησης, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 11 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής . ( Ελευσίνα , Ηρώων Πολυτεχνείου 78 -1ος όροφος).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας σε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετάφεραν τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λέγοντας: « Οι 600 εργαζόμενοι του Ναυπηγείου μας έχουμε φτάσει πλέον στα όρια της απελπισίας και της εξαθλίωσης, αντιμετωπίζοντας πλέον μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης – τόνισαν – Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας γιατί είμαστε απλήρωτοι από 6 έως 9 μήνες και αγωνιούμε για το μέλλον και τη δουλειά μας.»
Επεσήμαναν στον Αντιπεριφερειάρχη πως ταυτόχρονα διεκδικούν μια βιώσιμη λύση ανάπτυξης για τα Ναυπηγεία και πως αγωνίζονται για να κρατήσουν τα Ναυπηγεία ανοιχτά. Να σημειωθεί , πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι, η επιχείρηση τα τελευταία 4 χρόνια αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επιβίωσης, με μειωμένο κύκλο εργασιών, έλλειψη ρευστότητας, άρνηση χρηματοδότησης από τράπεζες και εργοδοτική οικονομική αδυναμία. Ήδη έχει ενταχθεί στις διαδικασίες του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και σήμερα βρίσκονται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν από την πτώχευση και το λουκέτο.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νικόλαος Δένδιας, Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής , εκπρόσωποι Κοινοβουλευτικών Ομάδων , της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας- Δυτικής Αττικής και φυσικά πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

πηγη φωτο: eurokinissi

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa