Οικονομία

Τα 4 υπουργεία με την «ηλεκτρική καρέκλα» του Μνημονίου

ΜΑΞΙΜΟΥ

«Ηλεκτρική» θα αποδειχθεί η καρέκλα για τους: Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Κατρούγκαλο, Γιώργο Σταθάκη και Πάνο Σκουρλέτη, αφού τα μέτρα που θα ληφθούν ως προαπαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων, θα περάσουν από τα… χέρια τους, προκαλώντας εντονότατες κοινωνικές αντιδράσεις.

1. Στο επίκεντρο φορολογικά – προϋπολογισμός

Η ενότητα της φορολογίας και η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2016 είναι οι πρώτες πιέσεις για το οικονομικό επιτελείο. Την επόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, αναμένεται να κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016 (ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συνοδεύεται και από συμπληρωματικό για το 2015).

Επίσης, οι επιτελείς του υπουργείου θα πρέπει να εκπονήσουν το σχέδιο μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής για τα έτη 2016-19. Προβλέπονται δε, μεταρρυθμίσεις στο Φόρο Εισοδήματος, σταδιακή κατάργηση επιστροφής φόρου κατανάλωσης για τους αγρότες, άμεση θέσπιση νομοθεσίας για μεταφορά καθηκόντων και προσωπικού ΣΔΟΕ στη φορολογική διοίκηση, προώθηση χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών κ.α.

Τις επόμενες εβδομάδες, μάλιστα, καταφθάνει στην Αθήνα και το κουαρτέτο των δανειστών για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια να προδιαγράφονται ασφυκτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο: toxrima.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa