Κόσμος

Τα διεθνή μέσα για την επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ

ΕΡΤ

Από την πρώτη στιγμή τα διεθνή μέσα μεταδίδουν την επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου από δυνάμεις της Αστυνομίας, με τα διεθνή πρακτορεία να υπενθυμίζουν πως το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ τον Ιούνιο προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις, παρότι η δημόσια τηλεόραση δεν ήταν ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

To Reuters αναφέρει ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν τα ξημερώματα έφοδο στο Ραδιομέγαρο και απομάκρυναν τους εργαζομένους που βρίσκονταν εντός.

Το βρετανικό πρακτορείο ανέφερε ότι έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων έξω από το κτίριο και προσήχθησαν τέσσερα άτομα (τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα).

Το Associated Press αναφέρει στο τηλεγράφημά του ότι απομακρύνθηκαν όσοι εργαζόμενοι παρέμεναν στο Ραδιομέγαρο, λέγοντας πως την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονταν εντός ελάχιστοι και δεν έχει αναφερθεί βία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει την είδηση της εκκένωσης των εγκαταστάσεων από την αστυνομία τα ξημερώματα και αναφέρει ότι έγιναν έρευνες σε κάθε δωμάτιο ενώ διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο απωθούνταν από τα ΜΑΤ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa