Παρασκηνιακά

Τα ξεχωριστά δώρα στον Πρόεδρο

Προκόπης Παυλόπουλος

Ξεχωριστά δώρα προσέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο οι μοναχοί κατά την επίσκεψη του στο Άγιον Όρος.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Άγιον Όρος με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και σίγουρα θα του μεινει αξέχαστη.

Οι μοναχοί του προσέφεραν σπάνιες μικρές εικόνες για να εμπλουτίσει το εικονοστάσι που διαθέτει και στην οικία του και στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης τον ΠτΔ υποδέχθηκαν στις Καρυές ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου, ο πρωτοεπιστάτης γέροντας Παύλος και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, οι ηγούμενοι των 20 Μονών και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μιλήτου Απόστολος. Αμέσως παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιερό ναό του Πρωτάτου όπου προσκύνησε και την ιερή εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί». Στη συνέχεια μετέβη στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας όπου τον κέρασαν με τον παραδοσιακό αγιορείτικο τρόπο και του έδειξαν τον «Τράγο», δηλαδή την περγαμηνή από δέρμα τράγου πάνω στην οποία είναι γραμμένο το πρώτο Τυπικό (ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Ορους), φέρει τις ιδιόχειρες υπογραφές του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Τσιμισκή και του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη και είναι το ιστορικότερο κείμενο του Αγίου Ορους (972 μ.Χ.) Στο γεύμα προσφέρθηκε μπακαλιάρος πλακί, αγγουροντοματοσαλάτα, κόκκινο κρασί και φρούτα κεράσια, πεπόνι και ένα γλυκό τιραμισού. Ο Πρόεδρος θα ξαναπάει στο Αγιον Ορος στις 28 Μαΐου για να υποδεχθεί τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa