Αθλητικά Κοινωνία

Τα μετάλλια έστειλαν πίσω στη ΔΟΕ οι Ολυμπιονίκες της πάλης

ελληνορωμαικη-παληΔύο πακέτα με τα… μετάλλια ολυμπιονικών της Πάλης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση να αφαιρεθεί από τα ολυμπιακά αθλήματα η πάλη, έφτασαν τις τελευταίες μέρες στα γραφεία της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής!

Την αρχή έκανε ο Βούλγαρος Βαλεντίν Γιορντάνοφ, χρυσός ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996 και χάλκινος τέσσερα χρόνια νωρίτερα στη Βαρκελώνη, πάντα στα 52 κιλά. Από τους καλύτερους αθλητές της χώρας του, με επτά χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ο Γιορντάνοφ επέστρεψε το χρυσό μετάλλιο της Ατλάντα.
Το ίδιο έπραξε στην συνέχεια και ο Ρώσος Σαγίντ Μουρταζαλίεφ, ο οποίος αποχωρίστηκε για τους ίδιους λόγους το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Σίδνεϊ το 2000, στην κατηγορία των 97 κιλών της ελευθέρας πάλης.
Μάλιστα ο Ρώσος παλαιστής, ο οποίος αποτελεί πλέον μέλος του κοινοβουλίου στη γενέτειρα του την δημοκρατία του Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ κατά την οποία σχολίαζε την απόφαση της ΔΟΕ «Το άθλημά μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ολυμπιακού κινήματος και θεμέλιο των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Δίχως αυτό οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα.
Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση. Αλλά μόλις το σκέφτηκα λίγο δεν είχα κανένα ενδοιασμό και ακολούθησα το παράδειγμα του Γιορντάνοφ. Ένοιωσα πως έπρεπε να κάνω κάτι για να προσπαθήσω από την πλευρά μου να κρατήσω το αγώνισμα της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες» τόνισε ο Ρώσος παλαιστής που είναι πλέον μέλος του κοινοβουλίου στη γενέτειρα του την δημοκρατία του Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο.

Τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη, το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ θα ξεκαθαρίσει ποιο άθλημα μεταξύ της πάλης και άλλων επτά, θα τεθεί σε ψηφοφορία στη σύνοδο της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Αίρες

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa