Κοινωνία

Τα μπλόκα αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις: Ποιοι αγρότες είναι… δυσαρεστημένοι

Αγρότες Μπλόκα

Ξεκίνησαν αγρότες από μπλόκα διαφόρων περιοχών να ανακοινώνουν συμπεράσματα από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αν και υπάρχουν και δύο θετικά», επισήμανε, , το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας, που συμμετείχε στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε δυόμιση ώρες.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή του από τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τουρτούρας αναφέρθηκε και στα θετικά της συνάντησης.

«Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε το αφορολόγητο, ενώ η συνδεδεμένη και εξισωτική δεν θα μπαίνουν σαν εισόδημα», δήλωσε.

«Του ζητήσαμε να αποσύρει το ασφαλιστικό, το οποίο δυστυχώς παραμένει φοροεισπρακτικό», ενώ σημείωσε πως «η πρώτη κατοικία μας είναι διασφαλισμένη, αλλά για τα χωράφια μας το τι μέλλει γενέσθαι με τα επιχειρηματικά δάνεια είναι θέμα που πρέπει να συζητηθεί με τους θεσμούς».

Στο κενό έπεσαν κατά τον κ. Τουρτούρα και οι προτάσεις που έθεσαν οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα για θέματα κόστους παραγωγής, αφού «ούτε αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά ούτε και χαμηλό ρεύμα συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Για το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Τουρτούρας τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο του Προμαχώνα, την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα, που παρέμεινε ανοιχτό σχεδόν 24 ώρες, έκλεισε εκ νέου. Στο τελωνείο του Προμαχώνα βρίσκονται αγρότες και από τη Χαλκιδική και την Κρήτη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa