Κοινωνία

Τα νυχτοπερπατήματα και τα… μπουζούκια της κρίσης

Μπουζούκια

Της  Βίκυς Δέτσικα

Η  Θεσσαλονίκη και ειδικά η νύχτα της, δεν είναι όπως παλιά. Πριν μερικά χρόνια τα μπαρ, τα καφέ, οι χώροι ψυχαγωγίας, όπως τα θέατρα και τα σινεμά, οι ταβέρνες, τα κλαμπ, τα μπουζούκια, όλα έσφυζαν από ζωή.

Οι επιλογές στη  διασκέδαση ήταν απεριόριστες και όπου και να πήγαινες, από το συνοικιακό μαγαζί της γειτονιάς σου μέχρι και την πιο μεγάλη πίστα ήξερες ότι θα περάσεις καλά, ανεξαρτήτως budget, αρκεί να είχες καλή παρέα.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι Αθηναίοι που επέλεγαν τη Θεσσαλονίκη για τη διασκέδασή τους. Τα ταξίδια- αστραπή προκειμένου να περάσουν ένα τριήμερο στην πιο ερωτική πόλη της Ελλάδας «έδιναν και έπαιρναν», καθώς γνώριζαν ότι όχι μόνο θα αποδράσουν από τους ρυθμούς της πρωτεύουσας αλλά και ότι θα περάσουν ένα συναρπαστικό τριήμερο διασκέδασης, που σίγουρα θα έμενε χαραγμένο στη μνήμη τους.

Αυτές οι αξιομνημόνευτες νύχτες ανήκουν δυστυχώς στο παρελθόν. Σε μία πόλη που σήμερα τα  κέντρα διασκέδασης είναι ίσως τα μόνα που κρατούν ζωντανή τη νύχτα, καθώς λόγω της κρίσης η στροφή προς την ελληνική διασκέδαση έχει γίνει πλέον ανάγκη, οι πίστες και αυτές αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στον να διατηρήσουν την παλιά τους αίγλη. Η «Κ» μιλώντας με επιχειρηματίες και καλλιτέχνες για τους οποίους η νύχτα δεν είναι μόνο δουλειά αλλά όλη τους η ζωή, σας παρουσιάζει την όψη των  νυχτερινών κέντρων σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Karfitsa.gr.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa