Κόσμος

Τα σκάνδαλα που «παραίτησαν» τον Πάπα

βενεδικτος

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «La Repuβblica», το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος πήρε την απόφαση να παραιτηθεί μετά από μία εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε και τον ενημέρωσε για τις διαστάσεις που έχουν λάβει τα σεξουαλικά σκάνδαλα αλλά και τα σκάνδαλα δωροδοκίας μέσα στο Βατικανό.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 ο ποντίφικας έλαβε δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους 300 σελίδων που περιείχαν «έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της» ενώ τρεις καρδινάλιοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες για διαφθορά, ευνοιοκρατία και υπεξαίρεση.

«Ήταν εκείνη τη μέρα, με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του, που ο Βενέδικτος ο 16ος έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό» συνεχίζει ο συντάκτης του άρθρου.

«Ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του Βατικανού την ίδια ώρα που το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες που έλαβε ο ποντίφικας αφορούσαν όλες σκάνδαλα που σχετίζονται με τις εντολές «ου μοιχεύσεις» και «ου κλέψεις».

Οι καρδινάλιοι λέγεται ότι αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού και τα οποία είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Η ιταλική εφημερίδα έγραψε ότι στη μυστική έκθεση αναφέρονται και οι ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων και στην Τράπεζα του Βατικανού, όπου μόλις την περασμένη εβδομάδα διορίστηκε νέος πρόεδρος μετά από εννέα μήνες που η θέση παρέμενε κενή.

Το δημοσίευμα κλείνει τονίζοντας ότι ο Πάπας αναμένεται να δώσει τα απόρρητα έγγραφα στο διάδοχό του ελπίζοντας ότι θα είναι αρκετά «δυνατός, νέος και άγιος» ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa