Παρασκηνιακά

Ταξίδι αστραπή του Ψηνάκη στην Κίνα (ΦΩΤΟ)

Ταξίδι αστραπή πραγματοποιεί στην Κίνα ο δήμαρχος Μαραθώνα, ο οποίος αναχώρησε σήμερα το πρωί. Ο Ηλίας Ψηνάκης θα παραστεί στον μαραθώνιο της πόλης Σανσί, γενέτειρα του Κινέζου προέδρου, αλλά θα βρίσκεται εκεί και με την ιδιότητα του προέδρου της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, έναν οργανισμός ο οποίος παίρνει πλέον διεθνή μορφή.

Για αυτό το λόγο έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους για τις τελευταίες λεπτομέρειες του Ελληνοκινεζικού Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με την συμμετοχή της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, υπό την αρωγή του Κινέζου πρέσβη στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας αφού προωθεί την Ελλάδα στη παγκόσμια κοινότητα και συμβάλει στη σύσφιξη των σχέσεων των δυο λαών, στην οικονομία τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και τις τέχνες.

IMG_8744

Το γεγονός ανακοίνωσε ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Κίνας, ο πρέσβης της χώρας κ. Xiaoli Zou το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Παρόντος του προέδρου της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων, Ηλία Ψηνάκη αλλά και Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων ο πρέσβης της Κίνας κ. Xiaoli Zou ανακοινώνοντας το συνέδριο τόνισε πως αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών σε πολιτιστικό, οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

IMG_1505

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλης η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική αφού από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα της Αμφικτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου του, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο πρόεδρος της Cosco Κάπταιν Fou, Έλληνες  και Κινέζοι αξιωματούχοι.

IMG_1491

Ο Ηλίας Ψηνάκης δέχθηκε συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για την υλοποίηση όλης αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε φέτος στην Ελλάδα και θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά στην Κίνα.

Ο Ηλίας Ψηνάκης σε ανάρτηση του στο Instagram γράφει:


Στο συνέδριο του Ζαππείου στις 11 Νοεμβρίου είναι προσκεκλημένοι οι πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων, οι πρέσβεις όλων των χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ακαδημαϊκοί, πρυτάνεις, εκπρόσωποι των φορέων της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας μας.

IMG_1588

Από την πλευρά της Κίνας σημαντικοί αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης και περίπου 100 δήμαρχοι και επιχειρηματίες οι οποίοι θα έχουν διμερείς συζητήσεις με τους 160 δημάρχους που μετέχουν στην Αμφικτιονία των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων και Έλληνες επιχειρηματίες.

IMG_1554

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa