Οικονομία

Σύνδεση ταμειακών μηχανών με το taxisnet και μείωση ΦΠΑ

Το taxisnet

Τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών όλων των επιχειρήσεων με τo σύστημα taxisnet της ΓΓΠΣ, πρότεινε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ως μία λύση για τον περιορισμό της φοροκλοπής στο ΦΠΑ.

Στην εκδήλωση για την προώθηση της διαδικασίας της «Πράσινης βίβλου για το μέλλον του ΦΠΑ», ο κ. Κόλλιας εξήγησε πως μπορεί να προχωρήσει η απλή εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου: «Πρόκειται για μία κίνηση, που θα έλυνε τα χέρια τόσο των υπόχρεων στην απόδοσή του, όσο και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό και τη φοροκλοπή, καθώς το Δημόσιο θα είχε τον πλήρη έλεγχο όλων των συναλλαγών».

Ο κ. Κόλλιας πρότεινε επίσης να συνοδευτεί αυτή η κίνηση από τη μείωση του συντελεστή και την εφαρμογή του μοντέλου έσοδα μείον έξοδα για όλους τους φορολογούμενους. «Εκτιμώ πως τα αποτελέσματα θα ήταν εντυπωσιακά. Αυτή είναι μία πρόταση, την οποία υποστηρίζουμε, αλλά δεν είναι η μόνη. Ξέρω πως υπάρχουν πολλές, δαιδαλώδεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες, που δυσκολεύουν τη διαχείριση και επιτρέπουν τη δράση επιτηδείων. Λύσεις υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa