Μαγειρική

Ταρτάκια με μερέντα και καραμελωμένο πορτοκάλι

ταρτακια-με-μερενταΥλικά:

55 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

15 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

90 γραμμάρια βούτυρο

1 κρόκος αυγού

110 γραμμάρια Merenda

60 ml κρέμα γάλακτος

Λεπτές φλούδες ενός πορτοκαλιού

Υλικά για το σιρόπι:

200 γραμμάρια ζάχαρη

200 ml νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με την άχνη ζάχαρη το βούτυρο και τον κρόκο μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή.
Πλάθετε καλά και την τυλίγετε σε μια πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ταυτόχρονα αφαιρείτε την φλούδα από ένα πορτοκάλι την οποία κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια.
Τα βάζετε σε νερό για μια βράση να ξεπικρήσουν και στην συνέχεια τα αφήνετε να βράσουν μέσα σε ένα σιρόπι με 200 ml νερό και τα 200 γραμμάρια ζάχαρη.
Όταν βράσουν στο σιρόπι στην συνέχεια τα καραμελώνετε με λίγη ζάχαρη σε ένα τηγάνι.
Ανοίγετε την ζύμη σε μικρά φορμάκια για ταρτάκια και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10-13 λεπτά.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κρέμα με την Merenda και την αφήνετε να κρυώσει.
Στην συνέχεια γεμίζετε τα ταρτάκια προσθέτοντας από πάνω το πορτοκάλι και σερβίρετε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa