Θέατρο Πολιτισμός

Τελευταίες παραστάσεις για τις «Βρώμικες ιστορίες»

βρώμικες-ιστορίες

Τελευταίες παραστάσεις έως Τρίτη 5 Φεβρουαρίου
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Η Εταιρεία Θεάτρου Θεώρημα ολοκληρώνει με επιτυχία την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο θέατρο Άλμα τις παραστάσεις του έργου «ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» του Τσαρλς Μπουκόβσκι, με τους Γιώργο Χριστοδούλου, Νόνη Ιωαννίδου, Όθωνα Μεταξά, σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη.
Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται λόγω της συνεργασίας της Εταιρείας Θεάτρου «ΑΣΥΜΒΑΤΟ» του Γιώργου Χριστοδούλου με το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, που θα παρουσιάσουν σε συμπαραγωγή την παράσταση «ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΤΑ» του Γουίλι Ράσελ.
Λίγα λόγια για το έργο :

Οι Βρώμικες Ιστορίες είναι μια συρραφή από τα έργα του Τσάρλς Μπουκόβσκι, που περιγράφουν την εγκατάλειψη, την απελπισία και την ανέχεια των Ανθρώπων από το Σαθρό Κυβερνοκράτος, μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, χωρίς να τους δίνουν την παραμικρή ευκαιρία και την δύναμη να παλέψουν για μια καινούργια ελπίδα.
Άνθρωποι που κάποτε ζούσαν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια, τους επέβαλλαν όλοι αυτοί που μας Κυβερνούν, να ζουν στην ανέχεια και στη φτώχεια σε μια άλλη πραγματικότητα.
Ο Στάν, η Κάθυ και ο Χένρι…
Καθημερινοί άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα αλλά και αλκοολικοί, άστεγοι, πόρνες, αναγκάστηκαν να ζουν την κάθε στιγμή, χωρίς να περιμένουν τίποτα από το αύριο.
Ο Μπουκόφσκι κατάφερε να διεισδύσει στις ψυχές όλων αυτών των ανθρώπων και να μας αποκαλύψει τις καλά κρυμμένες πτυχές της προσωπικότητάς τους, που παρέμειναν ανέπαφες και διατήρησαν την ανθρωπιά και την αγάπη τους.
Με τρόπο λυρικό και αρκετά επιθετικό, κατακρίνει τους πολιτικούς, τον ρατσισμό, την πλουτοκρατία και εν γένει ολόκληρη την κοινωνία.

Στην δίνη της σημερινής οικονομικής κρίσης, της ισοπέδωσης ανθρώπων και αξιών, οι χαρακτήρες του έργου αυτού περνάνε από το «τίποτα» και καταλήγουν στα «πάντα».
Θα βρουν τελικά τον δρόμο τους μέσα από την αξιοπρέπεια τους και μέσα από το μεγαλείο της αγάπης;
Ο Γιώργος Χριστοδούλου, η Νόνη Ιωαννίδου και ο Όθωνας Μεταξάς μέσα από το πρίσμα της σκέψης του συγγραφέα και με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέρη Μιχαηλίδη, καταφέρνουν να δώσουν μια μοναδική ερμηνεία στον λόγο του και στην άποψη του, σ’ ένα περιβάλλον που φέρει την υπογραφή των σκηνικών της Δέσποινας Βολίδη και με την μουσική επένδυση του Άκη Τριανταφύλλου.
Τα έργα του Τσαρλς Μπουκόφσκι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοβιογραφικά. Έχοντας ζήσει περίπου μια δεκαετία στο περιθώριο συνέλεξε τεράστιες εμπειρίες, μέσα από απορία και αλκοολισμό τις οποίες και αποτύπωσε στα γραπτά του.
Θεωρείται πατέρας του κινήματος του βρώμικου ρεαλισμού και σπουδαίος «λυρικός ποιητής και αφηγητής της λογοτεχνίας του περιθωρίου».
Ο Ζαν Ζενέ και ο Ζαν-Πολ Σαρτρ τον είχαν χαρακτηρίσει ως τον «μεγαλύτερο ποιητή της Αμερικής».
«Εάν σπαταλάς όλη σου την ώρα προσπαθώντας, τότε το μόνο που πράττεις είναι να προσπαθείς. Γι’ αυτό μην προσπαθείς. Πράξε»
(“If you spend all your time trying, then all you’re doing is trying. So don’t try.
Just do”)
«Δεν γράφω για να σώσω τον κόσμο, γράφω για να σώσω τον εαυτό μου».
Τσαρλς Μπουκόβσκι
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική Επένδυση : Άκης Τριανταφύλλου
Φωτισμοί : Σπύρος Κάρδαρης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ελένη Αβούρη

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γιώργος Χριστοδούλου, Νόνη Ιωαννίδου, Όθωνας Μεταξάς
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ :
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Δευτέρα : 21:15
Τρίτη : 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 15
Φοιτητικό – Νεανικό :10

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 90 λεπτά με διάλειμμα

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa