Υγεία

Τέλος στο εργασιακό στρες με χυμό ροδιού

Η συστηματική κατανάλωση ροδοχυμού ελαττώνει σημαντικά το εργασιακό στρες, όπως ανακάλυψαν βρετανοί επιστήμονες.

Μελετώντας 60 εργαζόμενους, οι οποίοι έπιναν καθημερινά επί δύο εβδομάδες μισό λίτρο από τον χυμό, ανακάλυψαν πως μείωσε τον καρδιακό παλμό τους και τους έκανε να νιώθουν πιο θετικά για την εργασία τους.

Πριν και μετά την μελέτη, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε μετρήσεις του καρδιακού παλμού, ενώ συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αξιολογούσαν το πώς αντιμετώπιζαν την εργασία τους.

Η συστηματική κατανάλωση του χυμού συσχετίστηκε με σημαντική μείωση στις πιθανότητες να νιώθουν οι εργαζόμενοι δυσφορία ή εκνευρισμό εξαιτίας της δουλειάς τους, καθώς και με αυξημένες πιθανότητες να νιώθουν πιο ενθουσιώδεις γι’ αυτήν.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, δρ Εμάντ Αλ-Ντουτζαίλι από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret στο Εδιμβούργο, η μελέτη αυτή προστίθεται σε εκείνες που δείχνουν πως ο χυμός ροδιού παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από εταιρεία παρασκευής χυμών από ρόδια.

Πέρυσι, η ίδια ερευνητική ομάδα είχε δημοσιεύσει μελέτη που έδειξε πως η κατανάλωση του ροδοχυμού από μεσήλικες επιβραδύνει τη συσσώρευση λιπωδών κυττάρων στην κοιλιά και χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα να ελαττώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και νεφροπάθειας.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως ο χυμός ροδιού συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, ενώ επιβραδύνει τη διαδικασία του γήρατος.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa