Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Βιάζεται το ΔΝΤ – Το 2018 θα δούμε για το χρέος

Ντάισελμπλουμ

Σημαντικό τόσο για την Ελλάδα, όσο για και την Ευρωζώνη, χαρακτήρισε το να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας στον  ΑΝΤ1 ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι στο Eurogroup του Μαΐου «βάλαμε ένα πακέτο αποφάσεων στο τραπέζι», σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με το χρέος. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε βήματα, αν είναι απαραίτητο. Το ΔΝΤ θα επανέλθει στο τέλος του χρόνου, ζητώντας μας να γίνουμε πιο ακριβείς» συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

Σχολιάζοντας ωστόσο τη διάσταση απόψεων που παρατηρείται μεταξύ των δανειστών και αναφερόμενος στο ΔΝΤ, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι «εκείνοι θέλουν να έχουν νούμερα για την ανακούφιση του χρέους ήδη από τώρα, κάτι που το καταλαβαίνω, διότι πρέπει να κάνουν υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του χρέους».

«Το Eurogroup είναι της γνώμης ότι είναι πολύ νωρίς, μπορούμε να είμαστε πιο πλήρεις προς το τέλος του προγράμματος, στα μέσα του 2018» διευκρίνισε.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa