Πολιτική

Θεοδωράκης: Οι σχέσεις διαπλοκής αναπτύσσονται πολύ εύκολα

Για διαπλοκή αλλά και καθυστέρηση με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Γιάννενα. Εκεί, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Θωμά Μπένγκο. Με το πέρας της, μίλησε στους δημοσιογράφους για τα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ αναφέρθηκε και στο πολιτικό μέλλον του Ποταμιού, εκδηλώνοντας την πίστη του οτι το έδαφος θα είναι εύφορο για συνεργασίες με άλλες κεντρώες δυνάμεις.

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση καθυστερεί, ανεπίτρεπτα. Αυτά έπρεπε να είχαν λυθεί. Τώρα, τελευταία στιγμή φέρνει όλες μαζί τις διατάξεις, μήπως μπορέσει και πάρει το οκ, από τους Ευρωπαίους και μπουν τα λεφτά τα οποία μας έχουν υποσχεθεί. Έχουν καθυστερήσει και δεν νομίζω ότι μπορούμε σε αυτή τη φάση να υποσχεθούμε, να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, γιατί τής είχαμε επισημάνει τόσο καιρό ότι, πρέπει να κάνει κάποιες κινήσεις και δεν τις έκανε» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν το διάστημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θεωρεί πως είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό, για να αναπτυχθούν σχέσεις διαπλοκής, όπως εκείνες που κατάγγελλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, είπε: «Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα προβλήματα λύνονται δύσκολα, οι σχέσεις διαπλοκής αναπτύσσονται πολύ εύκολα. Δυστυχώς για τη χώρα, περνάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή» χωρίς να θέλει, όπως ανέφερε, να επεκταθεί περισσότερο στο ζήτημα. Ωστόσο, πρόσθεσε, πως ελπίζει την επόμενη Παρασκευή στην Βουλή να είναι παρών ο κ. Τσίπρας και να γίνει μία διεξοδική συζήτηση, «για τα νέα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην ενημέρωση, στην πληροφόρηση, με τα προβλήματα που έχουν σχέση με την καινούρια διαφθορά, που στήνεται στον χώρο των τηλεοπτικών μέσων».
Με αφορμή τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών στο Ωραιόκαστρο και στη Φιλιππιάδα, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ο κ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Έχουμε μια υποχρέωση:να προσφέρουμε παιδεία στα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών. Να τα αγκαλιάσουμε σαν δικά μας παιδιά, γιατί πολλά από αυτά θα γίνουν και δικά μας … Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο και πολλοί από αυτούς θα ζήσουν αρκετά χρόνια εδώ».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER