Πολιτική

Θεοχάρης: Στον διαγωνισμό θριαμβεύει το παρασκήνιο

Χάρης Θεοχάρης

Απογοητευμένος με την διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο Χάρης Θεοχάρης, όπως φαίνεται μέσα από ανακοίνωσή του.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός οτι η κυβέρνηση «αντί για μια ανοικτή διαδικασία στο φως της ημέρας, επιλέγει τη συσκότιση, τις κλειστές πόρτες, σε ένα σκηνικό πλήρους αδιαφάνειας». Με τον τρόπο αυτό, κρίνει οτι φαλκιδεύεται η δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα που θα προκύψουν να είναι κάθε άλλο παρά αξιόπιστα.

Η ανακοίνωση του Χάρη Θεοχάρη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μια κυβέρνηση που δήθεν κόπτεται για τη διαφάνεια στα ΜΜΕ διενεργεί έναν διαγωνισμό όπου θριαμβεύει το παρασκήνιο. Αντί για μια ανοικτή διαδικασία στο φως της ημέρας, επιλέγει τη συσκότιση, τις κλειστές πόρτες, σε ένα σκηνικό πλήρους αδιαφάνειας.

«Η Δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης» σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του Ελβετού φιλέλληνα Ιωάννη Ιακώβου Μάγερ. Στην εν λόγω διαδικασία επικρατεί η παραπληροφόρηση, η έλλειψη ενημέρωσης και η σκόπιμη ασάφεια.

Εφόσον η κυβέρνηση -όπως αποδεικνύεται- θέλει να δημιουργήσει τον δικό της «καναλάρχη», γιατί δεν προκήρυξε διαγωνισμό για μία ακόμη άδεια εκπομπής; Ρητορικό το ερώτημα. Δε θέλει απλά να κτίσει τη δική της διαπλοκή, θέλει να φιμώσει, θέλει να καταστείλει την ελευθερία της έκφρασης, θέλει να παύσει κάθε κριτική εναντίον της.»

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa