Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Θα λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση λαϊκές αγορές το Σάββατο

Το Σάββατο θα λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση οι λαϊκές αγορές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη, ενώ από Δευτέρα θα συνεχιστεί η απεργία διαρκείας των παραγωγών αντιδρώντας στον «αφανισμό» τους, όπως ανέφεραν.

Η απόφαση για την αυριανή λειτουργία των λαϊκών αγορών ελήφθη «ύστερα από τα χιλιάδες τηλεφωνήματα/αιτήματα καταναλωτών που καταγγέλλουν αισχροκέρδεια και πρόβλημα με την επάρκεια προϊόντων», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών των παραπάνω περιοχών, Βασίλης Μακρίδης.

«Αύριο, όλοι οι παραγωγοί θα πουλάμε τα προϊόντα μας σε τιμές κόστους και στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους Έλληνες πολίτες που μας εμπιστεύονται, στέλνοντας και το μήνυμα ότι η εργασία μας δεν είναι μια δουλειά απλή, αλλά ασκούμε λειτούργημα» σημείωσε ο Μακρίδης.

Ωστόσο, από Δευτέρα, οι παραγωγοί λαϊκών αγορών θα συνεχίσουν την απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.

Στο μεταξύ, σήμερα, οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Ομοσπονδίας θα επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι παραγωγοί σημείωσαν -μεταξύ άλλων- ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «δεν θα ωφεληθούν οι καταναλωτές» και δεν πρόκειται να μειωθούν οι τιμές στις λαϊκές αγορές, όταν έχουν αυξηθεί τα διόδια, η φορολογία κ.λπ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa