Οικονομία

Θετικά βλέπει η Λαγκάρντ «αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους

Κριστίν Λαγκάρντ

Αν και τόνισε για ακόμα μια φορά πως το χρέος της Ελλάδας είναι μια βιώσιμο, αυτή την φορά η Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε σε συνέντευξή της πως υπάρχει τρόπος να χειριστεί η χώρα μας όλη αυτή την κατάσταση μέσω κάποιας μορφής αναδιάρθρωσης του.

Πάντως, η ίδια, κράτησε κρυφά τα σχέδια της και δεν εξήγησε τι ακριβώς θα κάνει το ΔΝΤ με την Ελλάδα και αν τελικά θα τεθεί σε εφαρμογή το τρίτο μνημόνιο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Reuters, οι Ευρωπαίοι πιστωτές, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, δεν δέχονται με τίποτα να πέσει στο τραπέζι η περίπτωση της διαγραφής χρέους, αλλά είναι πρόθυμοι να εξετάσουν κάποιες άλλες μορφές ελάφρυνσης του.

Επ’αυτού τοποθετήθηκε η Λαγκαρντ στη συνέντευξη της τονίζοντας: «Η συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους δεν έχει ανοίξει και νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να ανοίξει, αν τα πράγματα πάνε καλά. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μια παράταση στις προθεσμίες λήξης, απαλλαγή πληρωμών για ένα διάστημα και μείωση των τόκων. Πάντως, δεν μιλάμε για ακύρωση του χρέους».

Το μόνο που παραδέχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, ως προς τις προθέσεις του Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα, ήταν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa