Κόσμος

Θρίλερ… έδειξε νέα δημοσκόπηση για Χίλαρι και Τραμπ

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκονται δημοσκοπικά οι δύο υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, λίγο πριν το πρώτο κρίσιμο ντιμπέιτ η διαφορά Τραμπ- Χίλαρι είναι πολύ μικρή…

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενήργησε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News και οι New York Times, η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ θα εξασφάλιζαν το ίδιο ποσοστό (42%) μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων –που δεν είναι όλοι πιθανόν να αλλάξουν γνώμη– η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος καταγράφει έναντι του αντιπάλου της προβάδισμα μόλις 2 ποσοστιαίων μονάδων (41% έναντι 39%).

Την ίδια ώρα, ο ενθουσιασμός των υποστηρικτών της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ δείχνει να μειώνεται, ενώ αντιθέτως ο ενθουσιασμός των ψηφοφόρων του μεγιστάνα των ακινήτων παραμένει στα ίδια επίπεδα, σημειώνεται στην έρευνα.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος που δηλώνει ότι είναι «αρκετά ενθουσιασμένο» κατέγραψε πτώση 13% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ εκείνο των υποστηρικτών των Δημοκρατικών που δηλώνει «πολύ ενθουσιασμένο» μειώθηκε κατά 9%.

«Οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι» στην ιδέα να σπεύσουν στις κάλπες να τον ψηφίσουν σε σύγκριση με εκείνους της Κλίντον, επισημαίνεται επίσης. Το 45% των ψηφοφόρων του Τραμπ επιβεβαιώνει ότι είναι «πολύ ενθουσιασμένο» στην ιδέα να τον ψηφίσουν έναντι του 36% μεταξύ των υποστηρικτών της Κλίντον.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.753 Αμερικανών, μεταξύ αυτών 1.433 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, το διάστημα μεταξύ 9ης και 13ης Σεπτεμβρίου, ένα μέρος της δηλαδή μετά την αδιαθεσία της Χίλαρι Κλίντον στην τελετή μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa