Κοινωνία

Θρίλερ με τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου – Τι έδειξε το DNA

Ελευθερία Αγραφιώτου

Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα από την εξέταση των δειγμάτων DNA δεν ταυτοποιούνται με τον 30χρονο «δράκο» του Αμαρουσίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση το γεγονός ότι πέρασαν 35 ημέρες από την εξαφάνιση της άτυχης 69χρονης μέχρι τον εντοπισμό της σορού της προκαλεί αλλοιώσεις στα γενετικά δείγματα, γι αυτό και τώρα εξετάζουν με προσοχή ένα αποτύπωμα από παπούτσι που κατάφεραν να απομονώσουν από τους χώρους του γκαράζ οι άνδρες της σήμανσης προκειμένου να δουν αν ταυτίζεται με το αποτύπωμα των παπουτσιών του 30χρονου «δράκου».

Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ως ύποπτο για τη δολοφονία της Αγραφιώτου τον 30χρονο καθώς επιμένουν ότι είναι υπερβολική η σύμπτωση της παρουσίας στην ίδια γεωγραφική περιοχή δύο ανθρώπων που επιτίθενται σε γυναίκες.

Ο δράστης γνώριζε τα «μυστικά» του πάρκινγκ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο των αξιωματικών της Ασφάλειας που ερεύνησαν το σημείο, όσο και τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή το σκηνικό της φρίκης και του θανάτου που «σκηνοθέτησε» και εκτέλεσε ο δολοφόνος της Αγραφιώτου για τον οποίο εκτιμούν ότι είτε γνώριζε τα «μυστικά» του χώρου είτε είχε κάνει κατόπτευση για να τα μάθει πριν περάσει στην τελική φάση, ξεδιπλώνεται ως εξής: Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι στο 2ο υπόγειο πάρκινγκ περιμένοντας να κατέβει κάποια γυναίκα μόνη της, την ώρα που δεν θα βρίσκεται κάποιος στο χώρο.

Όταν λοιπόν είδε να κατεβαίνει αργά το λευκό Opel Corsa με οδηγό την Ελευθερία Αγραφιώτου κρύφτηκε περιμένοντας η 69χρονη να κατέβει, να κλειδώσει το αυτοκίνητο και να κινηθεί προς το σούπερ μάρκετ.

Έτσι, μόλις αυτή απομακρύνθηκε λίγα μέτρα από το αυτοκίνητο, όρμησε πάνω της και πριν η γυναίκα προλάβει να αντιδράσει την πέταξε προς τις σκάλες.

Ο δράστης ενδεχομένως να την κλώτσησε στο πρόσωπο, το κεφάλι και τα πλευρά και από ό,τι φαίνεται και από τις κηλίδες αίματος που υπήρχαν στο κλιμακοστάσιο την οδήγησε στο τρίτο υπόγειο.

«Το θύμα έφερε κακώσεις στα οστά της κεφαλής και του θώρακα» απεφάνθη ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια που εξέτασε το πτώμα της άτυχης γυναίκας επισημαίνοντας πως λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει μετά την πάροδο 35 ημερών δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν φέρει κακώσεις και στα μαλακά μόρια, κάτι που όμως θεωρεί πολύ πιθανό.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν για την ηλικιωμένη μαρτυρικά, καθώς ο δράστης, έπεσε πάνω της, της έβγαλε τα ρούχα και εκτόνωσε στο σώμα της αρρωστημένα ένστικτά του και στη συνέχεια, έχοντας εγκαταλείψει το θύμα του πιθανότατα μισοπεθαμένο και αβοήθητο εξαφανίστηκε.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο που είχε παρατήσει το θύμα, δεν ήταν ορατό. Ακόμη δηλαδή και αν κάποιος κατέβαινε δεν θα μπορούσε να το δει αφού ήταν στα σκαλιά και όχι στο χώρο του γκαράζ.

Ακόμη, το κλιμακοστάσιο που οδηγούσε από το 30 υπόγειο, στο 2ο και στη συνέχεια στον όροφο του σούπερ μάρκετ ήταν στην εξωτερική πλευρά και όχι στην κύρια είσοδο με αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιείται και η πόρτα να είναι συνεχώς κλειδωμένη, γεγονός το οποίο οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι γνώριζε ο δολοφόνος.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER