Πολιτική

Θα διαβάσουν το Κοράνι στην Αγία Σοφία!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί από την προγραμματισμένη ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία για τις επόμενες 30 ημέρες, την οποία ανακοίνωσε το τουρκικό κρατικό κανάλι ΤRΤ.

Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με κύκλους του  ΥΠ.ΕΞ, κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού έναντι των θρησκευτικών μνημείων, ενώ χαρακτηρίζει την ενέργεια της Τουρκίας ως «πράξη που έρχεται από άλλη εποχή, αναχρονιστική και ακατανόητη».

Από την άλλη μεριά, η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πολιτική «δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους» από το Υπουργείο Εξωτερικών και καλεί τον Υπουργό, κ. Κοτζιά, να «να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια ‘’των κύκλων του υπουργείου’’ του», όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά  η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας και ο τομεάρχης Εξωτερικών τη Ν.Δ.  Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Το κόμμα της Συγγρού δεν παραλείπει να εξαπολύσει ευθεία επίθεση στην τουρκική κυβέρνηση, δηλώνοντας: «η απόφαση ανάγνωσης του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά αποτελεί ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa