Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων από «γαλάζια» στελέχη για τις δηλώσεις Στουρνάρα σχετικά με τον ΕΦΚ

Άδωνις, Μανιάτης και Στουρνάρας

Οργή σε «γαλάζια» στελέχη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, όχι μόνο εκείνες που εξέφραζαν την επιμονή του να μην μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, όσο εκείνες που αφορούσαν στο ότι πιθανή μείωση της τιμής θα ωφελούσε εκείνους που θέλουν να θερμάνουν τις πισίνες τους.

Στο στόχαστρο και ο Άδωνις, λόγω της στήριξής του στον υπουργό Οικονομικών

«Η μείωση τιμής σημαίνει ότι ανοίγουμε πάλι παράθυρα σε λαθρεμπόριο και επίσης σημαίνει ότι επιδοτούμε τους πάντες, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Δηλαδή και αυτούς για παράδειγμα που θέλουν να θερμάνουν πισίνες, να πω ένα ακραίο παράδειγμα» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης είναι μικρότερη λόγω των ηπιότερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας!

Τα όσα είπε ο Γ. Στουρνάρας ήταν και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους 41 βουλευτές της ΝΔ που είχαν καταθέσει ερώτηση και ζητούσαν την μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. «Καθημερινά αναφέρονται θλιβερά περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα γεγονός που αποτελεί όνειδος για μία ευρωπαϊκή χώρα μέλος της ΕΕ.» σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ερώτηση τους οι βουλευτές της ΝΔ.

Στο  στόχαστρο και ο Άδωνις

Η στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Γ. Στουρνάρα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ αλλά και στη βάση του κόμματος. Μάλιστα, δεν ήταν λίγα τα «γαλάζια» στελέχη που τις προηγούμενες μέρες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη στάση του υπουργού Υγείας απέναντι στο θέμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο Α. Γεωργιάδης στήριξε απόλυτα τον Γ. Στουρνάρα και για την απόφαση του να μην μείωση τον φόρο στο επίδομα θέρμανσης. «Ο Υπουργός των Οικονομικών μας εξήγησε με πλήρη στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση ότι το μέτρο της εξισώσεως του φόρου πετρελαίου θερμάνσεως και κινήσεως είναι απολύτως επιτυχημένο. Όσοι εξακολουθούν να πιέζουν την αλλαγή του μέτρου, άθελά τους θέλουν να παίξουν το παιχνίδι των λαθρεμπόρων πετρελαίου».

Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com/Angeliki Panagiotou

Διαβάστε επίσης: Γ. Στουρνάρας: Δεν μειώνεται ο ΕΦΚ – Ο κόσμος να κάνει χρήση του επιδόματος θέρμανσης

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης – Στο «κόκκινο» η Τρίπολη

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER