Πολιτική

Θυροκολλήθηκε το διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής [ΦΩΤΟ]

Βουλή

Πραγματοποιήθηκε η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ  Παναγιώτη Λαφαζάνη να επισκέπτεται τον πρόεδρο της Βουλής  Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μεταφέροντας του τη θέση του κόμματος πως: «Αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη Βουλή, να το κάνει μόνο για εκλογές» .

Ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για μονομερή κίνηση της κυβέρνησης και ότι παραπέμπονται για το φθινόπωρο τόσο προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι εργασίες της Ολομέλειας ολοκληρώθηκαν με την άρση ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής  Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένη άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που αφορα τους:

Ηλία Κασιδιάρη (Χρυσή Αυγή) για τη μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας του με τον πρ. γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο

Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ)

Γιάννη Μιχελάκη (ΝΔ)

Βασίλη Καπερνάρο (ανεξάρτητος)

Οι υποθέσεις αυτές θα κριθούν το φθινόπωρο, μετά τη λήξη των Θερινών Τμημάτων της Βουλής.

Διάταγμα

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa