Κοινωνία

Τι αλλάζει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ορκίστηκαν σήμερα ο νέος πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) αλλά και τα νέα μέλη της. Νέος πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής ορκίστηκε ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ο νέος πρόεδρος της ΑΠΔΠΧ, αναφέρθηκε στην ψήφιση νέου κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή το Μάιο του 2018. Όπως είπε ο συγκεκριμένος κανονισμός διευρύνει τα δικαιώματα των υποκειμένων των προσωπικών δεδομένων και αυξάνει αντιστοίχως τις υποχρεώσεις των προσώπων που διενεργούν επεξεργασία των δεδομένων.

Ακόμη, στην ομιλία του ο κ. Μενουδάκος, τόνισε ότι η Αρχή λίγο πριν συμπληρώσει 20 χρόνια από την ίδρυσή της «έχει δημιουργήσει ικανές εγγυήσεις για την ιδιωτική ζωή και έχει διαμορφώσει ισχυρό πλαίσιο προστασίας….Θα προσπαθήσουμε, στα δύσκολα αυτά χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, να κάνουμε ό,τι μπορουμε για να ανταποκριθούμε σ’ εκείνο που η Πολιτεία, αλλά και οι πολίτες απαιτούν, από την ανεξάρτητη Αρχή, την οποία θα έχουμε την τιμή, αλλά και την ευθύνη να υπηρετήσουμε τα επόμενα χρόνια. Αποβλέπουμε βεβαιώς στην αρωγή  και συμπαράσταση της κεντρικής κρατικής εξουσίας στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa