Μαρς

Τι αλλάζει στις υπηρεσίες για τους Στρατιωτικούς με ανήλικο τέκνο

«Τρίπλα» απο το Γενικό Επιτελείο Στρατού στον νόμο που δεν είχε προβλέψει…τις περισσότερες ίσως περιπτώσεις στρατιωτικών, αλλά μόνο πχ περιπτώσεις μονογονεικών οικογενειών.

Με απόφαση του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χρίστου Μανωλά προκειμένου να διευκολυνθούν οικογένειες συζευγμένων στελεχών που συνυπηρετούν και έχουν ανήλικα τέκνα και για να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα με την εκτέλεση υπηρεσιών που απαιτούν διανυκτέρευση, όταν ένας εκ των δύο συζύγων απουσιάζει για εκπαίδευση επί μακρό χρονικό διάστημα ή τοποθετείται σε Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) μπορούν να μεταφέρονται οι υπηρεσίες ώστε να εκτελούνται σε χρόνο που δεν θα επιβαρύνουν τις οικογένειες των στρατιωτικών.

Σε σχετική διαταγή το ΓΕΣ καθορίζει τα εξής:

«α. Στο πλαίσιο της μέριμνας για το στρατιωτικό προσωπικό του και τις οικογένειες τους, δίδεται η δυνατότητα στα παραμένοντα στελέχη να εκτελούν εκ των προτέρων ή μετά την επιστροφή των συζύγων τους τις υπηρεσίες που θα εκτελούσαν κατά το διάστημα που λείπει ο/η σύζυγος για εκπαίδευση ή τοποθέτηση σε ΕΥΕ με τη συνδρομή και την έγκριση της Διοικήσεως, κατόπιν έγγραφης αναφοράς των ενδιαφερομένων.
β. Οι Διοικήσεις υποχρεούνται να εφαρμόσουν το παρόν μέτρο εφόσον υπάρχει επαρκής στελέχωση στη συγκεκριμένη Μονάδα και δεν γίνεται υπέρβαση του ανώτατου βαθμού υπηρεσιών ανά βαθμό.
γ. Διευκρινίζεται ότι, με την παρούσα διαταγή δεν απαλλάσσεται κανείς από την εκτέλεση των οφειλομένων υπηρεσιών, αλλά επιτρέπεται η χρονική μετακίνηση όλων ή μέρους αυτών για τη διευκόλυνση των επιθυμούντων.

Επισημαίνεται επίσης ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΦΕΚ 1139/3-6-2011 που αφορά στην Εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών – Συμμετοχή σε Ασκήσεις προβλέπονται εκτός των άλλων και τα εξής:

α. Γονείς μονογονεϊκών οικογενειών που ασκούν τη γονική μέριμνα ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου, καθώς και διαζευγμένοι γονείς που ασκούν την επιμέλεια ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου εκτελούν μόνο υπηρεσίες που δεν απαιτούν διανυκτέρευση.
β. Γονείς μονογονεϊκών οικογενειών που ασκούν τη γονική μέριμνα ενός τουλάχιστον τέκνου ΑΜΕΑ απαλλάσσονται των υπηρεσιών.
γ. Όσοι στρατιωτικοί έχουν σύζυγο ΑΜΕΑ απαλλάσσονται όλων των υπηρεσιών και όσοι έχουν τέκνο ΑΜΕΑ εκτελούν υπηρεσίες που δεν απαιτούν διανυκτέρευση και σε περίπτωση που δεν υφίστανται τέτοιες, απαλλάσσονται.

Καμία άλλη πέραν των παραπάνω κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού δεν δύναται να απαλλαγεί από την εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa