Παρασκηνιακά

Τι απαντά ο Βαρουφάκης στο αν το «Common People» έχει γραφτεί για τη Δανάη

Γιάννης Βαρουφάκης - Δανάη Στράτου

Σε αμήχανη θέση έφερε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ο παρουσιαστής του BBC, όταν τον ρώτησε εάν ισχύει πως η σύζυγός του ήταν η Ελληνίδα για την οποία μιλά το τραγούδι «Common People» του Jarvis Cocker, ηγέτη του βρετανικού συγκροτήματος Pulp.

Ωστόσο, ο υπουργός παρά την αμηχανία του, απάντησε πως τότε δεν γνώριζε την Δανάη Στράτου, επιβεβαίωσε όμως πως ήταν η μόνη Ελληνίδα που σπούδαζε τότε στο Κολέγιο St. Martins.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η ιστορία ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες με δημοσίευμα της Athens Voice, που αποκάλυπτε το γεγονός, και αναζωπυρώθηκε μετά την αναδημοσίευση του από τον Independent.

Η Δανάη Στράτου, σπούδασε στο Κολέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που ο Cocker παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογράφου και είχε δηλώσει ότι το 2013 γνώρισε την Ελληνίδα και μάλιστα θυμήθηκε και τι είχαν συζητήσει.

«Ήθελε να μετακομίσει στο Hackney και να ζήσει σαν τους κοινούς θνητούς», η συγκεκριμένη φράση αποτέλεσε και έμπνευση για το τραγούδι του, χωρίς να αποκαλύπτεται η ταυτότητά της.

Ακούστε το τραγούδι:

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER