Οικονομία

Τι απαντάει η ΕΛΣΤΑΤ για το «μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα»

ΕΛΣΤΑΤ

Ανακοίνωση για τα όσα έγραψαν πρόσφατα δημοσιεύματα για το «μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα» της Γενικής Κυβέρνησης του 2013 εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι προβλέψεις για το 2013 που εστάλησαν στην ΕΛΣΤΑΤ από το υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκαν στη συνέχεια στη Eurostat δεν συνοδεύονται από κάποια αξιολόγηση ποιότητας και πιστοποίηση ή επικύρωσή τους από την ΕΛΣΤΑΤ. «Είναι προβλέψεις που έχουν υπολογιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, για τις οποίες το υπουργείο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

«Το γεγονός ότι η Eurostat προχώρησε στην δημοσίευσή τους στην ιστοσελίδα της δεν «αποτελεί κάποια πιστοποίηση ή επικύρωση των στοιχείων για το 2013 από τη Eurostat» τονίζει η ΕΛΣΤΑΤ.

«Τα ετήσια δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία για το έτος 2013 θα καταρτιστούν από την ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της ΔΥΕ Απριλίου 2014 και θα δημοσιευτούν, κατόπιν πιστοποίησης τους, από τη Eurostat τον Απρίλιο 2014» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa