Παρασκηνιακά

Τι δουλειά κάνει σήμερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ΦΩΤΟ)

Γιώργος-Παπακωνσταντίνου

Λίγο καιρό μετά την αθώωση του από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  ο οποίος φαίνεται να έχει αφήσει πίσω την πολιτική.

Μέσω του προφίλ του στο Linkedin, δηλώνει πως είναι ο ιδρυτής και ο επικεφαλής της εταιρείας GSP Advisory, εδώ και δύο χρόνια. Για την ακρίβεια είναι εδώ και έναν χρόνο και δέκα μήνες.

παπακονσταντίνου1

Η εταιρεία του έχει σκοπό να παρέχει συμβουλές σε ιδιωτικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και think tanks σε πολιτικά και οικονομικά θέματα. Ακόμη προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διεθνείς πελάτες για αξιολόγηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

παπακωνσταντίνου2

Στο προφίλ του αναφέρει όλη του την πολιτική πορεία, ενώ σημειώνει πως το 2010 οι Financial Times του έδωσαν την διάκριση ως του «πλέον αποτελεσματικού» υπουργού Οικονομικών της ΕΕ από πολιτικής άποψης.

παπακωνσταντίνου3

Παραθέτει ακόμα το βιογραφικό των σπουδών του: Το διδακτορικό και το bachelor από το φημισμένο LSE, το μάστερ από το New York College.

Αναφέρει πως μιλά ως μητρική γλώσσα τα αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά, ενώ στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται τα κοινωνικά δικαιώματα, η οικονομική ενδυνάμωση, το περιβάλλον, η πολιτική, η επιστήμη και η τεχνολογία.

παπακωνσταντίνου4

Σχετικά με την θητεία του και την υπογραφή του πρώτου μνημονίου αναφέρει: «Ως υπουργός, διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία δανείου των 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, μαζί με το σχετικό πλαίσιο για τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές.

παπακωνσταντίνου5

Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας:

  • Πέτυχε την πλήρη αναδιοργάνωση της διαδικασίας του προϋπολογισμού.
  • Συστάθηκε ένα μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο με την παρακολούθηση των δαπανών και των μηχανισμών αξιολόγησης.
  • Δημιούργησε μια ανεξάρτητη στατιστική αρχή.
  • Ξεκίνησε φορολογική μεταρρύθμιση, με νομοθετικές και οργανωτικές αλλαγές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
  • Τέθηκε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και των χρηματοπιστωτικών αγορών.
  • Σχεδίασε μιας μεγάλης κλίμακας και ευρείας στρατηγικής ιδιωτικοποιήσεις».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER