Μαρς

Τι είπε για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ο Α/ΓΕΕΘΑ;

Φρεγάτα
Την ευκαιρία να κάνει έναν απολογισμό σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά του Πολεμικού Ναυτικού είχε ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης ΠΝ κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ηγεσίας του ΓΕΝ με τον πρώην, πια, Α/ΓΕΝ και νυν Α/ ΓΕΕΘΑ να αναφέρει: «Με την συνδρομή βέβαια των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τους οποίους και ευχαριστώ, το Ναυτικό, με επιταγή νόμου, ανέλαβε άμεσα την εκτέλεση εργασιών ολοκλήρωσης και δοκιμών τόσο των συστημάτων των Υποβρυχίων τύπου 214 όσο και των υποδομών των Ναυπηγείων, με αποτέλεσμα, τα Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ, ΩΚΕΑΝΟΣ και ΜΑΤΡΩΖΟΣ να έχουν ουσιαστικά ενταχθεί στον Στόλο, ενώ το τέταρτο στη σειρά Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ, φαίνεται ότι εντός του 2016 θα ενταχθεί κι αυτό.
Η ένταξη των υπερσύχρονων Υποβρυχίων τύπου 214 στο δυναμικό του Στόλου μας έχει ήδη δώσει άλλη διάσταση στην ισχύ του Ναυτικού μας και τη συγκριτική παρουσία του στην περιοχή.
Παράλληλα, έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί το ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ, η πέμπτη πυραυλάκατος αυτού του τύπου, ενώ επίσης μετά από σχετική συμφωνία που πε-τύχαμε, ολοκληρώνεται και η επισκευή της πυραυλακάτου ΜΥΚΟΝΙΟΣ, κινήσεις που θα ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο το δυναμικό του Στόλου.
Επίσης, έχει δρομολογηθεί η κάλυψη του ελλείμματος σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, με βάση την ορθότερη και οικονομοτεχνικά πλέον συμφέρουσα λύση της αναβάθμισης των ΑΦΝΣ, ενώ κατόπιν συμφωνίας με το Ναυτικό των ΗΑΕ έχουμε παραλάβει αδαπάνως πολλά υλικά και ανταλλακτικά των Φρεγατών τ. «S». Η παραλαβή αυτή εξασφαλίζει την ομαλή υποστήριξη των πλοίων με ανταλλακτικά για το υπόλοιπο του επιχειρησιακού τους βίου και βέβαια έρχεται να επισφραγίσει την αποτελεσματικότητα των πολλαπλών διεθνών σχέσεων του ΠΝ».
Κ.Α.
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa