Πολιτική

Τι είπε ο Ταμήλος στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής;

Ταμήλος

Της Άννας Καραβοκύρη

Παρών στην κρίσιμη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που αποφάσισε να ρίξει το μπαλάκι του δημοψηφίσματος στο Σώμα ήταν και ο Μιχάλης Ταμήλος. Ο βουλευτής Τρικάλων, ΝΔ δεν άντεξε όμως και ξεσπάθωσε κατά της αντιπολίτευσης.

«Έχουμε μία συζήτηση που γίνεται για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία. Διότι σύμφωνα με τον Ν4023/24.10.2011 , για να είναι έγκυρο ένα δημοψήφισμα απαιτείται να ψηφίσουν περισσότεροι από το 50% των εγγεγραμμένων Ελλήνων, γεγονός που είναι απίθανο να συμβεί.

Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές, συμμετείχε το 58,2 % των εγγεγραμμένων, παρά το μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον που είχαν. Επειδή είναι βέβαιο ότι για την ΔΕΗ δεν πρόκειται να υπάρξει αντίστοιχο ενδιαφέρον, το όποιο δημοψήφισμα δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι θα δαπανήσουμε περίπου 50 εκατ. Ευρώ.

Δηλαδή είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε 50 εκατ. Ευρώ για ένα μη έγκυρο δημοψήφισμα;” δήλωσε ο Μιχάλης Ταμήλος επισημαίνοντας ότι σε πολιτικό επίπεδο γίνεται ένα τεράστιο πολιτικό ολίσθημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ , όταν συνυπολογίζουν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.

«Δεν είναι δυνατόν προοδευτικοί πολιτικοί, αριστεροί και κομμουνιστές να συμπράττουν με την Χρυσή Αυγή μόνο για πρόσκαιρες εντυπώσεις, αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούν 180 βουλευτές που θα δεχθούν να «σύρουν» τους πολίτες σε ένα δημοψήφισμα χωρίς αποτέλεσμα.» είπε.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa