Όλα άρχισαν περίπου στις 9.25 το πρωί όταν ακούσθηκε ένας πυροβολισμός. Στο προαύλιο του σχολείου για άγνωστη αιτία βρισκόταν μια γυναίκα. Από το πουθενά το χώρο κύκλωσαν ιδιωτικοί φρουροί, αστυνομικοί και bodyguards προκειμένου να επέμβουν και δύο πολυτελή αυτοκίνητα με μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού κυριολεκτικά εισέβαλαν στο σχολείο.

wba-snapshots-from-video-(8

Σε χρόνο μηδέν εξαφάνισαν την γυναίκα από το οπτικό πεδίο του αγνώστου που πυροβολούσε και την οδήγησαν σε ασφαλές σημείο.

Πρόκειται φυσικά για ένα από τα σενάρια του διήμερου σεμιναρίου Συνοδείας Υψηλών Προσώπων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαϊου από την World Bodyguard Association [WBA ACADEMY] στον προαύλιο χώρο και στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Καλλιθέας υπό την αιγίδα του δήμου Καλλιθέας.

wba-snapshots-from-video-(9

Σε αυτό πράγματι συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ιδιωτικοί φρουροί και σωματοφύλακες, οι οποίοι αφού το Σάββατο παρακολούθησαν το σεμινάριο, στη συνέχεια αξιολογήθηκαν και όσοι πέρασαν επιτυχώς τα tests την Κυριακή κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα σενάρια επιθέσεων.

του  Μάνου Μεϊμαράκη

wba-snapshots-from-video-(1

Σχολιάστε ...