Οικονομία

Τι επιθυμεί να αλλαξεί η τρόικα στο ασφαλιστικό

Ταμείο

«Αγκάθι» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές παραμένει το Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα προτείνει την καταβολή μειωμένων συντάξεων σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2015, την αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη λήψη της βασικής και κατώτατης σύνταξης στα τουλάχιστον 20 έτη από τα 15 που είναι σήμερα.

Παράλληλα,  οι εκπρόσωποι των δανειστών προτείνουν την εξάλειψη των μη ανταποδοτικών παροχών, όπως τα «μπόνους» σε συντάξεις και το ΕΚΑΣ, με τη μορφή του «συμπληρώματος» της σύνταξης τουλάχιστον με τα κριτήρια τα οποία ισχύουν σήμερα.

Τα παραπάνω μέτρα προτάθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ως εναλλακτικά της μείωσης στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις που η κυβέρνηση αποκλείει για πολιτικούς, κοινωνικούς αλλά και δημοσιονομικούς λόγους, αφού τυχόν νέα μείωση θα περιόριζε τα έσοδα από τις παρακρατούμενες εισφορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι μόνο από τις περικοπές που γίνονται στις σημερινές συντάξεις το ΙΚΑ θα έχει το 2015 έσοδα 700 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο:  toxrima.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa