Οικονομία

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο 5,8 δισ. ευρώ των δανειστών

Μέτρα

Σε 5,8 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει ο «λογαριασμός» σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές στις Βρυξέλλες, με το μεγαλύτερο βάρος, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, να καλούνται να επωμιστούν αγρότες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η πρόταση Γιουνκέρ που επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προβλέπει ότι οι αγρότες θα φορολογηθούν με υψηλότερους συντελεστές και συγκεκριμένα με 33% από 13% που είναι σήμερα, χωρίς, μάλιστα, η πρόταση αυτή να αποκλείεται να επεκταθεί για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα προτείνεται η κατάργηση των φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα, ενώ προτείνεται η αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου για όλες τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα το σχέδιο των δανειστών, όπως αναφέρει η Καθημερινή, προβλέπει τα εξής:

  • Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων και φοροαπαλλαγών που ισχύουν για τις αγρότες. Την ίδια ώρα προτείνεται οι αγρότες να φορολογούνται με 33%, να καταργηθεί η επιστροφών ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης αλλά και οι επιστροφές ΦΠΑ, ενώ ταυτόχρονα συστήνουν αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ και εναρμόνιση με ότι ισχύει για τα υπόλοιπα ταμεία.

Διαβάστε περισσότερα στο: toxrima.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa