Πολιτική

Τι ζητά ο Καμίνης από τον Φλαμπουράρη για τους μετανάστες

Γιώργος Καμίνης

Επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη με αφορμή την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των προσφύγων σε δημοτικό χώρο, στον Ελαιώνα.

Μάλιστα, ο κ. Καμίνης στην επιστολή του επισημαίνει την ανάγκη να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί ένας κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός, που θα αποτελέσει και τη βάση διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων«Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μέσα σε ένα ιδιαιτέρως δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον και ενεργώντας συχνά στα όρια των αρμοδιοτήτων τους, οι υπηρεσίες του δήμου μας έχουν ενεργήσει με αποφασιστικότητα, προκειμένου να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο, απέναντι στη διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση».

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης υπογραμμίζει ότι η προσωρινή έως το τέλος του 2015, διάθεση του χώρου στον Ελαιώνα έγινε με γνώμονα τη διασφάλιση της συνολικής λειτουργίας της πόλης, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με σεβασμό στα δικαιώματα των προσφύγων.

Επίσης τονίζει ότι η δημιουργία και η λειτουργία του εν λόγω χώρου προσωρινής φιλοξενίας, είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από έργα και πρωτοβουλίες που η περιοχή έχει ανάγκη. «Είναι η κατάλληλη στιγμή να σταλεί ένα μήνυμα θετικό στους κατοίκους που θα αποτελέσει και “αντιστάθμισμα” στις ενέργειες στις οποίες επιδίδονται ξενόφοβοι και ρατσιστικοί κύκλοι στην περιοχή», αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa