Κόσμος

Την εκκένωση των σπιτιών ζήτησε το Ισραήλ από τους κατοίκους της Γάζας

Την απομάκρυνση 100.000 κατοίκων της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, ζήτησε ισραηλινός στρατός, μετά την άρνηση της Χαμάς να δεχτεί την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία.

«Σχεδόν 100.000 άνθρωποι» έλαβαν μηνύματα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ενώ κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα δήλωσαν ότι έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις και σύντομα γραπτά μηνύματα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός, που συνεχίζει για ένατη ημέρα την επιχείρηση Protective Edge, έχει προειδοποιήσει πως θα εντείνει τους βομβαρδισμούς οι οποίοι έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 204 Παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ τη νύχτα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις οικίες ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ δήλωσε χθες ότι δεν έχει «άλλη επιλογή» παρά να εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από τη Χαμάς. «Μια διπλωματική λύση θα ήταν καλύτερη, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχθήκαμε την αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας. Ωστόσο η Χαμάς δεν μας άφησε άλλη επιλογή παρά να εντείνουμε την εκστρατεία μας εναντίον της», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER